Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας, που περιλαμβάνει σημαντικές μακροοικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις. Απώλειες για L’Oreal και Allianz.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας, μιας εβδομάδας με σημαντικές μακροοικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις.

Απώλειες εμφανίζουν οι μετοχές της L’Oreal, καθώς η Sanofi-Synthelabo, στην οποία η εταιρία κοσμητικής κατέχει μερίδιο 20%, κατέθεσε προσφορά για την Aventis.

Η διαπραγμάτευση των τίτλων της Aventis και της Sanofi-Synthelabo έχει ανασταλεί μέχρι τις 3:00 τοπική ώρα.

Πτώση 1,7% παρουσιάζει η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της Ευρώπης, η Allianz, μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Dresdner Bank ότι δεν πιστεύει πως η Allianz θα πουλήσει την τράπεζα.

Η Allianz στόχευε σε μερίδιο αγοράς 10% για την Dresdner, αλλά η τράπεζα απέχει πολύ από την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο δείκτης CAC σημειώνει το πρωί απώλειες 0,48% στις 3.675 μονάδες. Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί 0,37% στις 4.444 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη εμφανίζει πτώση 0,68% στις 4.123 μονάδες.

Στα macro της ευρωζώνης, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον ο δείκτης Ifo για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, που θα ανακοινωθεί αύριο. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν στο Bloomberg ότι ο δείκτης παρέμεινε στο 96,8 τον Ιανουάριο, ενώ για τη γαλλική επιχειρηματική εμπιστοσύνη, που επίσης θα δημοσιοποιηθεί αύριο, προβλέπεται ότι εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v