Ifo και telecoms ωθούν ανοδικά την Ευρώπη (update)

Τα κέρδη των τηλεπικοινωνιακών εταιριών σε συνδυασμό με την απροσδόκητη άνοδο του Ifo επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία οδηγούν σε υψηλά κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Μικτές οι ενδείξεις για το άνοιγμα της Wall, αναμένονται τα στοιχεία για καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Τα κέρδη των τηλεπικοινωνιακών εταιριών σε συνδυασμό με την απροσδόκητη άνοδο του Ifo επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία οδηγούν σε υψηλά κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Μικτές είναι οι ενδείξεις για το άνοιγμα της Wall, ενώ αναμένονται τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για άνοδο στο 98,5 από το 91,3 του Δεκεμβρίου.

Αισιοδοξία ενέπνευσε στις ευρωπαϊκές αγορές και η ανακοίνωση του δείκτη Ifo για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, που διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο σε υψηλό τριετίας, σημειώνοντας άνοδο στο 97,4 από το 96,9 του προηγούμενου μήνα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στο 96,8.

Ανοδικά κινείται η τρίτη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρία της Ευρώπης, η Deutsche Telekom, μετά την ανακοίνωση ότι 7,6 εκατομμύρια νέοι συνδρομητές προστέθηκαν πέρυσι στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της.

Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται στους φαρμακευτικούς τίτλους, όπως η Novartis, η Schering και η Altana, στο πλαίσιο της πιθανότητας συγχώνευσης των Sanofi-Synthelabo και Aventis, η οποία δημιούργησε την αίσθηση ότι θα ακουστούν σύντομα κι άλλες μεγάλες συμφωνίες σε όλο το φάσμα του φαρμακευτικού κλάδου.

Υψηλότερα κατά 2,1% κινείται και η Vodafone, η οποία ανακοινώνει τη συνδρομητική της βάση την Τετάρτη. Παράλληλα, κέρδη κατά 1,1% σημειώνει η BMW, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας σε επιστολή του προς τους εργαζομένους αναφέρει ότι τα κέρδη του 2003 αναμένεται να διαμορφωθούν περί τα 2 δισ. ευρώ.

Ο δείκτης FTSE κινείται με άνοδο 0,72% στις 4.477,3 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 1,08% στις 4.173 μονάδες και ο CAC 1,24% στις 3.721,37 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v