Κομισιόν: Κατ’αρχήν ένοχη η Microsoft

Σύμφωνα με πληροφορίες των FT, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη καταλήξει στο κατ’αρχήν συμπέρασμα ότι η Microsoft καταπάτησε τον ευρωπαϊκό νόμο περί ανταγωνισμού, και ετοιμάζεται να επιβάλλει βαριά πρόστιμα στον κολοσσό της πληροφορικής.

Κομισιόν: Κατ’αρχήν ένοχη η Microsoft
Στην κατ’αρχήν απόφαση ότι η Microsoft καταπάτησε τον ευρωπαϊκό νόμο περί ανταγωνισμού, κάνοντας κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά προσωπικών υπολογιστών, κατέληξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αν και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση, πολλές πηγές στις Βρυξέλλες, αναφέρουν στα διεθνή πρακτορεία ότι αυτή είναι η απόφαση στην οποία κατέληξε η Κομισιόν μετά από προσφυγή εναντίον του κολοσσού της πληροφορικής.

Η Επιτροπή προβλέπεται να καταλήξει ότι η εταιρία έχει αθέμιτα σχετίσει τα λογισμικά ήχου και εικόνας, καθώς και τα συστήματα servers της, με το λειτουργικό της πρόγραμμα Windows.

Η Microsoft έχει ήδη κριθεί ένοχη στις ΗΠΑ για καταπάτηση των ρυθμίσεων περί ανταγωνισμού, αλλά οι ποινές που της έχουν επιβληθεί θεωρούνται πολύ χαλαρές.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η ΕΕ θα θελήσει να επιβάλλει αυστηρές ποινές στην εταιρία και ενδέχεται να της ζητήσει να σταματήσει να υποχρεώνει τους προμηθευτές να περιλαμβάνουν τα δικά της λογισμικά εις βάρος ανταγωνιστών όπως η Real Networks και η Apple.

Θεωρείται επίσης πολύ πιθανό η εταιρία να υποχρεωθεί να αποκαλύψει στους ανταγωνιστές της πώς λειτουργεί το λειτουργικό της σύστημα διαδραστικά με άλλα συστήματα και άλλα λογισμικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας της βρετανικής εφημερίδας, η απόφαση της Κομισιόν θα δημοσιοποιηθεί μέχρι την 1η Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v