ΗΠΑ:Στα 477 δισ. δολ. το δημόσιο έλλειμμα το 2004

Το δημόσιο έλλειμμα των ΗΠΑ θα εκτιναχθεί στο ποσό ρεκόρ των 477 δισ. δολαρίων για το φορολογικό έτος 2004, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του αμερικανικού Κογκρέσου.

ΗΠΑ:Στα 477 δισ. δολ.  το δημόσιο έλλειμμα το 2004
Το δημόσιο έλλειμμα των ΗΠΑ θα εκτιναχθεί στο ρεκόρ των 477 δισ. δολαρίων για το φορολογικό έτος 2004, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του αμερικανικού Κογκρέσου.

Η αναμενόμενη εκτίναξη του δημοσίου ελλείμματος σε επίπεδα ρεκόρ, είναι κατά 3 δισ. δολάρια μικρότερη από τις προηγούμενες προβλέψεις της ίδιας υπηρεσίας τον προηγούμενο Αύγουστο.

Τα δημόσια ελλείμματα αναμένεται να εκτιναχθούν στα 1,9 τρισ. δολάρια την επόμενη 10ετία, χωρίς να συμπεριλαμβάνουν το κόστος του πολέμου στον Ιράκ, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού.

Το προηγούμενο έτος τα δημόσια ελλείμματα έφθασαν στα 374,2 δισ. δολάρια, καταρρίπτοντας νέο ρεκόρ σε απόλυτους αριθμούς, στο 3,4% του ΑΕΠ, σε σχέση με το 6% του ΑΕΠ, του ρεκόρ που είχε καταρρίψει ο πρώην πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1983.

Λίγο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον πρόεδρο Μπους, το Γραφείο Προϋπολογισμού είχε ανακοινώσει ότι το δημόσιο πλεόνασμα θα έφθανε στα 5,6 τρισ. δολάρια για την επόμενη δεκαετία!

Ο πρόεδρος Μπους υπογράμμισε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η πολιτική των διαρκών φορολογικών απαλλαγών ύψους 1,7 τρισ. δολαρίων για την επόμενη 10ετία, θα οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα τα δημόσια ελλείμματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v