ΗΠΑ: Νέα συγχώνευση περιφερειακών τραπεζών

Η Sovereing Bancorp. εξαγόρασε τη Seacoast Financial για 1,1 δισ. δολάρια σε μετοχές, επιταχύνοντας τις αμυντικές διαδικασίες συγκεντρωτισμού της αμερικανικής τραπεζικής αγοράς σε περιφερειακό επίπεδο.

ΗΠΑ: Νέα συγχώνευση περιφερειακών τραπεζών
H Sovereing Bancorp., η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Πενσυλβάνια, εξαγόρασε τη Seacoast Financial Services Corp. για 1,1 δισ. δολάρια σε μετοχές.

Η Sovereing υπογράμμισε ότι η εξαγορά της Seacoast θα της επιτρέψει να αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση στην τραπεζική αγορά σε κάθε ένα από τα πέντε μεγαλύτερα διοικητικά διαμερίσματα της Πολιτείας και στα πέντε μεγαλύτερα διοικητικά διαμερίσματα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης.

Η Seacoast διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 5,4 δισ. δολαρίων, αποτελώντας παράλληλα τη μητρική για τη CompassBank και τη Nantuchet Bank.

H εξαγορά της Seacoast από την Sovereing, επιβεβαιώνει την κινητικότητα του περιφερειακού και τοπικού τραπεζικού τομέα, διαμέσου της επιτάχυνσης αμυντικών εξαγορών και συγχωνεύσεων μετά την εξαγορά της Bank One από τη JP Morgan Chase για 55 δισ. δολάρια και τα εκρηκτικά κέρδη που ανακοίνωσαν έως σήμερα τα μεγαλύτερα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας για το τέταρτο τρίμηνο και το 2003.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο φόβος εξαγοράς περιφερειακών τραπεζών από τους εθνικούς κολοσσούς τυο τομέα ”επέβαλε” στην ουσία την προηγούμενη εβδομάδα τη συγχώνευση της Regions Financial Corp. με την Union Planters, αξίας 6 δισ. δολαρίων.

Οι περιφερειακές και τοπικές τράπεζες εκτιμούν ότι οι μεγάλοι εθνικοί τραπεζικοί κολοσσοί θα στραφούν σε επιθετκή πολιτική προς την περιφέρεια, εκμεταλλευόμενοι την υψηλή ρευστότητά τους, μετά τα υψηλά κέρδη του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v