Ωθηση στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

Θετικό είναι σε γενικές γραμμές το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση των θετικών νέων από τη Vodafone. Μικτή είναι η εικόνα των futures στη Wall εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια, καθώς και των άλλων επιχειρηματικών και μακρο-οικονομικών νέων.

Ανοδικές τάσεις προβλέπονται για την αμερικανική αγορά σήμερα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η τακτική συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ θα καταλήξει σε απόφαση διατήρησης σταθερών επιτοκίων, καθώς και ότι οι σημερινές επιχειρηματικές και μακρο-οικονομικές ανακοινώσεις θα επιβεβαιώσουν την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ.

Ανοδικές διαθέσεις εκδηλώνονται και στις ευρωαγορές το μεσημέρι, μετά τα καλά αποτελέσματα από μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, όπως η Vodafone.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη τηλεφωνική εταιρία της Βρετανίας, η ΒΤ, ενισχύεται 1,6% στις 179,25 πένες.

Από την αμερικανική αγορά, αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα της Time Warner, της Altria και της Procter & Gamble.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,38% στις 4.464 μονάδες, ο DAX ανεβαίνει 0,43% στις 4.152 μονάδες και ο CAC 0,38% στις 3.711 μονάδες.

Μικτή είναι η εικόνα στα futures της Wall, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συνεδρίαση της Federal Reserve, που θα σχολιάσει σήμερα την κατάσταση της οικονομίας και ενδέχεται να δώσει στις αγορές ενδείξεις για το πότε θα αρχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια των ΗΠΑ.

Κανένας από τους 86 οικονομολόγους που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News δεν περιμένει από τη σημερινή συνεδρίαση απόφαση αύξησης των επιτοκίων, που κινούνται στο 1%, στο χαμηλότερο επίπεδο 45 ετών.

Στις υπόλοιπες οικονομικές ειδήσεις, οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών θα παρουσιάσουν αύξηση τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες. Συγκεκριμένα, προβλέπουν αύξηση των πωλήσεων κατά 1,1 εκατομμύρια σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, με ρυθμό αύξησης 1,7% από τον προηγούμενο μήνα.

Για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, οι οικονομολόγοι περιμένουν αύξηση 2% τον Δεκέμβριο, μετά από πτώση 2,5% τον Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v