Ιταλία: Νέα άνοδος στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Μετά τους Γερμανούς, τους Ολλανδούς και τους Βέλγους, και οι Ιταλοί επιχειρηματίες εμφανίζονται τον Ιανουάριο πιο αισιόδοξοι για την οικονομική κατάσταση στη χώρα τους και την ευρωζώνη.

Ιταλία: Νέα άνοδος στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη
Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιταλία αναπάντεχα αυξήθηκε τον Ιανουάριο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σε μια ακόμη ένδειξη ότι τα επιχειρηματικά στελέχη της Ευρώπης ελπίζουν ότι η ανάκαμψη της διεθνούς ζήτησης θα ισοφαρίσει τις αρνητικές επιπτώσεις της ανόδου του ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Ιταλίας, Isae, σε 4.000 επιχειρηματικά στελέχη, ο δείκτης εμπιστοσύνης αυξήθηκε στο 93,4 από 91,3 τον Δεκέμβριο. Οι οικονομολόγοι περίμεναν, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στο 90,9.

Η βελτίωση στην Ιταλία ακολουθεί την αντίστοιχα καλή εικόνα που έχουν δώσει μέχρι σήμερα για τον πρώτο μήνα του έτους οι επιχειρηματίες στη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Η άνοδος στην Ιταλία είναι μικρότερη εξαιτίας των απεργιών που πραγματοποιούνται ως διαμαρτυρία στις προτάσεις συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων και της κατάρρευσης της γαλακτοκομικής εταιρίας Parmalat.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v