ΗΠΑ: Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η FED

Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1%, εκτιμώντας ότι ο χαμηλός πληθωρισμός θα επιτρέψει τη διατήρησή τους στα επίπεδα αυτά, διαφοροποιώντας ωστόσο τη διατύπωσή της αναφορικά με την αναπροσαρμογή της νομισματικής της πολιτικής.

ΗΠΑ: Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η FED
Σαφές μήνυμα καθησυχασμού των αγορών έστειλε η Fed διατηρώντας αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1%.

Το γεγονός ότι η Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς FOMC ψήφισε ομόφωνα τη διατήρηση των επιτοκίων στο 1%, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1958, ικανοποίησε αναλυτές και επενδυτές της αγοράς.

Ωστόσο, η αμερικανική κεντρική τράπεζα προχώρησε για πρώτη φορά σε αλλαγή της διατύπωσης στο σχόλιό της για την απόφαση αναφορικά με τα επιτόκια.

Συγκεκριμένα, ενώ στις πρόσφατες αποφάσεις της η Fed χρησιμοποιούσε τη φράση ”τα επιτόκια θα διατηρηθούν σταθερά για υπολογίσιμο χρονικό διάστημα”, την Τετάρτη την αντικατέστησε με τη διατύπωση ότι ”θα είναι υπομονετική αναφορικά με το πότε θα αναπροσαρμόσει τη νομισματική της πολιτική”.

Παράλληλα, η Fed εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, παρ’ όλη την επιτάχυνση της αμερικανικής οικονομίας, ενώ περιόρισε τους τόνους για τους κινδύνους αποπληθωρισμού.

Παράλληλα, η Fed αναγνωρίζει ότι καταγράφεται διεύρυνση της απασχόλησης, στοιχείο που θα οδηγήσει στηn αύξηση των καταναλωτικών δαπανών και την υγιή ανάπτυξη της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v