Κέρδη στην Eυρώπη, κινητή τηλεφωνία στο επίκεντρο

Τα μεθεόρτια της προοπτικής αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, σε συνδυασμό με καλές επιχειρηματικές ειδήσεις, ωθούν υψηλότερα τις ευρωαγορές. Κέρδη για τις μετοχές κινητής τηλεφωνίας μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Nortel.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές μετά τη θετική αντίδραση του αμερικανικού χρηματιστηρίου στην προοπτική αύξησης των επιτοκίων ΗΠΑ.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,15% στις 4.418 μονάδες, ο DAX σημειώνει άνοδο 0,3% στις 4.107 μονάδες και ο CAC 0,43% στις 3.678 μονάδες.

Δυναμική ώθηση στις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνιακές μετοχές, όπως της Alcatel, της Ericsson και της Nokia, προσφέρει η ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρίας τηλεφωνικού εξοπλισμού της Βορείου Αμερικής, Nortel Networks, για πολύ καλές πωλήσεις και κέρδη στο δ’ τρίμηνο (αύξηση καθαρών κερδών στα 11 σεντς ανά μετοχή έναντι καθαρών ζημιών 4 σεντς στην αντίστοιχη περσινή περίοδο).

Δραστηριότητα παρατηρείται στη μετοχή της μεγαλύτερης βιομηχανίας φαρμάκων της Ελβετίας, Novartis, καθώς φημολογείται ότι η Aventis, την οποία θέλει να αγοράσει, θα αναζητήσει ”λευκό ιππότη” με καλύτερη προσφορά από αυτή της Novartis.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές ειδήσεις της ημέρας, η μετοχή της Manchester United εμφανίζει έντονες διακυμάνσεις μετά τις φήμες για προβλήματα στα λογιστικά βιβλία του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού ομίλου στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v