Φόβοι για αυξημένα επιτόκια σε ευρωαγορές-Futures

Η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων ασκεί έντονες πιέσεις στις ευρωαγορές, αλλά, σε δεύτερη ανάγνωση, η Wall αισιοδοξεί για την εμπιστοσύνη που δείχνει η Fed στην ισχύ της οικονομίας. Μικτές τάσεις προοιωνίζονται τα futures στη Wall.

Μικτές τάσεις προοιωνίζονται για τις αμερικανικές μετοχές τα futures στη Wall, καθώς, δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον στα χαμηλά που οδήγησε η κρίσιμη συνεδρίαση της Fed χθες.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ άφησε να εννοηθεί ότι η προοπτική αύξησης των επιτοκίων είναι πιο κοντινή απ’ ό,τι προβλεπόταν και οι αναλυτές μετέφρασαν την είδηση ως θετική ένδειξη, αφού η Fed δεν θα προχωρούσε σε αυστηρότερη πιστωτική πολιτική, αν δεν ήταν καλή η κατάσταση της οικονομίας.

Σε πρώτη ανάγνωση η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων προκάλεσε έντονες πιέσεις στις ασιατικές και τις ευρωπαϊκές αγορές και αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών διαμορφώνονται με απώλειες της τάξης του 1%.

Το μακροοικονομικό ενδιαφέρον σήμερα επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του αριθμού των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.

Οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg προβλέπουν ότι ο αριθμός σημείωσε ελαφρά υποχώρηση στις 340.000 αιτήσεις, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα τριετίας, καθώς οι επιχειρήσεις αποφεύγουν τις απολύσεις στο πλαίσιο της οικονομικής ανάκαμψης.

Από τις επιχειρηματικές ειδήσεις, αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα της Boeing (αεροναυπηγική), της Exxon Mobil (ενέργεια), της Verizon Communications (τηλεπικοινωνίες) και της Honeywell International (ηλεκτρονικά αεροσκαφών).

Η Dow Chemical, η μεγαλύτερη εταιρία χημικών προϊόντων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε κέρδη δ’ τριμήνου 99 σεντς ανά μετοχή σε σύγκριση με απώλειες 89 σεντς ανά μετοχή στον προηγούμενο χρόνο, χάρη στη βελτίωση της ζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v