Μείωση κερδών 10% στο δ’ 3μηνο για την Adidas

Κατά 10% μειώθηκαν τα κέρδη της Adidas στο δ’ τρίμηνο 2003 εξαιτίας της επιβράδυνσης της αμερικανικής ζήτησης. Στο Euro 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες προσβλέπει τώρα η εταιρία για ανάκαμψη των κερδών της.

Μείωση κερδών 10% στο δ’ 3μηνο για την Adidas
Μείωση κερδών 10% ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο 2003 η Adidas-Salomon, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία αθλητικών ειδών στον κόσμο, καθώς η επιβράδυνση της ζήτησης για τα, συγκριτικά ακριβά, υποδήματα που διαθέτει στις ΗΠΑ, προκάλεσε μείωση στις παραγγελίες.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 26 εκατ. ευρώ από 29 εκατ. ευρώ στο ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους. Οι πωλήσεις υποχώρησαν 9,9% στα 1,36 δισ. ευρώ, υπό την πίεση της πτώσης του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Η γερμανική εταιρία έχει εισαγάγει πιο φθηνά αθλητικά παπούτσια στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να αναπτερώσει τις παραγγελίες της. Προσβλέπει επίσης στο ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδοσφαίρου Euro 2004 καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας για την αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα της.

Η Adidas διατηρεί την πρόβλεψή της για αύξηση κερδών τουλάχιστον 10% στη φετινή χρονιά. Τα καθαρά κέρδη 2003 αναρριχήθηκαν 14% στα 260 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με την πρόβλεψη των 261 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v