Βελτίωση επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στους ”12”

Αισιοδοξία στις επιχειρήσεις, αλλά επιφύλαξη στα νοικοκυριά καταδεικνύει η τελευταία έρευνα της Κομισιόν για την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο. Στο -7 ανέβηκε ο εταιρικός δείκτης, στο -16 παρέμεινε ο καταναλωτικός.

Βελτίωση επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στους ”12”
Δυνάμωσε η εμπιστοσύνη των ευρωπαϊκών επιχειρηματιών στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο για πέμπτο στους έξι τελευταίους μήνες, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη έμεινε στάσιμη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει η Κομισιόν μετά από έρευνα σε 25.000 εταιρίες των ”12”, ανέβηκε στο μείον 7 από μείον 8 τον Δεκέμβριο.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη παρέμεινε στάσιμη στο μείον 16 για 3ο συνεχόμενο μήνα. Τα στοιχεία ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των ιδιωτών οικονομολόγων, σύμφωνα με την έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

Οι επιχειρηματίες στη ζώνη του ευρώ αισιοδοξούν, καθώς η ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας βοηθά να ισοσκελιστούν οι επιπτώσεις από την ανατίμηση του ευρώ, αλλά οι καταναλωτές παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς οι μεγάλες επιχειρήσεις συνεχίζουν τις απολύσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά παραμένουν απαισιόδοξα για τη μελλοντική οικονομική τους κατάσταση και σκοπεύουν να περιορίσουν ακόμη περισσότερο τις αγορές στο άμεσο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v