Nortel: Εκτίναξη κερδών χάρη στην κινητή τηλεφωνία

Θεαματική βελτίωση στα έσοδα και τα κέρδη της Nortel Networks χάρη στην ισχυρή ζήτηση της κινητής τηλεφωνίας. Η καναδέζικη εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε εκτίναξη πωλήσεων 12% και καθαρά κέρδη 11 σεντς ανά μετοχή έναντι προβλέψεων για 2 σεντς, στο δ’ 3μηνο 2003.

Nortel: Εκτίναξη κερδών χάρη στην κινητή τηλεφωνία
Πολύ καλά αποτελέσματα παρουσίασε η Nortel Networks, μια από τις ισχυρότερες εταιρίες κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, στο δ’ τρίμηνο του έτους, ενώ εμφάνισε κέρδη στο σύνολο του 2003 για πρώτη φορά από το 1997.

Η καναδέζικη εταιρία ξεπέρασε κατά πολύ τις προηγούμενες προβλέψεις της αλλά και τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς η ισχυρή ζήτηση για εξοπλισμό ασύρματων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών προκάλεσε εκτίναξη 12% στις πωλήσεις έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Τα καθαρά κέρδη της Nortel διαμορφώθηκαν στα 499 εκατ. δολ. ή 11 σεντς ανά μετοχή για το δ’ τρίμηνο σε σύγκριση με απώλειες 168 εκατ. δολ. ή 4 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Τα έσοδα της εταιρίας, που τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται στο στήσιμο δικτύων ασύρματης και συμβατικής τηλεφωνίας και Ιντερνέτ, αυξήθηκαν στα 2,83 δισ. δολ. από 2,53 δισ. δολ.

Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 2 σεντς ανά μετοχή σε έσοδα 2,44 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v