Τάσεις σταθεροποίησης στις ευρωαγορές

Πιέσεις στις εξαγωγικές εταιρίες της Ευρώπης προκαλεί η νέα πτώση του δολαρίου εξαιτίας των φόβων για τρομοκρατική ενέργεια στις ΗΠΑ και οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σε περιορισμένη κλίμακα. Εξελίξεις στη Volvo, σήμερα η απόφαση της Κομισιόν για Ryanair.

Η νέα πτώση του δολαρίου εξαιτίας των φόβων για τρομοκρατική ενέργεια στις ΗΠΑ ασκεί πιέσεις στους εξαγωγείς της Ευρώπης και προκαλεί επιφυλακτικές τάσεις στις ευρωαγορές.

Οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σε περιορισμένη κλίμακα. Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί 0,15% στις 4.375 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται οριακά 0,05% στις 4.073 μονάδες και ο CAC 0,11% στις 3.669 μονάδες.

Κέρδη εμφανίζει η Infineon Technologies, η 2η εταιρία ημιαγωγών της Ευρώπης, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Goldman Sachs για τη μετοχή της σε ”υπερ-απόδοση”. Εντονη δραστηριότητα στη μετοχή της Volvo μετά την ανακοίνωση ότι θα πωλήσει το μερίδιό της στη Scania σε ομάδα επενδυτών.



Στις επιχειρηματικές ειδήσεις της ημέρας, η Ciba Specialty Chemicals, ισχυρότερη στον κόσμο στην παρασκευή λευκαντικών, ανακοίνωσε πτώση δ’ τριμήνου 55% στα 43 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Η Wanadoo, 2η σε μέγεθος στις υπηρεσίες Ιντερνετ της Ευρώπης και μονάδα της France Telecom, ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 13% στο δ’ τρίμηνο και αύξηση κερδών στα 711 εκατ. ευρώ από 629 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο.

Επίσης σήμερα η επίτροπος Μεταφορών της Κομισιόν αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση σχετικά με τις έμμεσες επιδοτήσεις της αεροπορικής εταιρίας φθηνών εισιτηρίων Ryanair Holdings.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v