Volvo: Εκτίναξη κερδών 79% στα κέρδη δ’ 3μήνου

Χάρη στην αύξηση στις τιμές των φορτηγών και την αύξηση των πωλήσεων στην αμερικανική αγορά, η Volvo εμφανίζει εκτίναξη κερδών 79% στο δ’ τρίμηνο του 2003. Εξελίξεις στη διαδικασία εκποίησης της Scania.

Volvo: Εκτίναξη κερδών 79% στα κέρδη δ’ 3μήνου
Η μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευής της Ευρώπης, η Volvo, ανακοίνωσε εκτίναξη κερδών 79% στο δ’ τρίμηνο, χάρη στις υψηλότερες τιμές των οχημάτων και τη βελτίωση στην αμερικανική αγορά.

Η εταιρία ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα μεταφέρει στους μετόχους το ήμισυ περίπου της αξίας του μεριδίου που κατέχει στη Scania, εάν δεν βρει αγοραστή για την εταιρία.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν 1,14 δισ. κορόνες Σουηδίας ή 2,7 κορόνες ανά μετοχή από 638 εκατ. κορόνες ή 1,5 ανά μετοχή. Οι αναλυτές περίμεναν ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 1,26 δισ. κορόνες.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι συνομιλεί με ομάδα επενδυτών σχετικά με την πώληση της Scania και δήλωσε ότι, εάν δεν βρει αγοραστή, θα παραχωρήσει το μερίδιό της στους δικούς της μετόχους, μεταφέροντας τις μετοχές της Scania σε νεοσύστατη εταιρία.

Η Volvo αναμένει επίσης απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πιθανή παράταση της υποχρεωτικής πώλησης. Η νέα εταιρία θα ονομαστεί Ainax και η Volvo θα μεταφέρει τουλάχιστον 90% της νέας εταιρίας στους δικούς της μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v