Στάση αναμονής στις ευρωαγορές εν όψει ΕΚΤ

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωαγορές εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια της ευρωζώνης, χωρίς ωστόσο να προβλέπεται κάποια αλλαγή στη νομισματική πολιτική. Πιέσεις στον πετρελαϊκό κλάδο μετά τα αποτελέσματα της Shell, πιέσεις στις τηλεπικοινωνίες, λόγω Alcatel.

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωαγορές εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια της ευρωζώνης, που πραγματοποιείται παραμονές της συνόδου του G7 το Σαββατοκύριακο στη Φλόριντα.

Πιέσεις ασκούν στον πετρελαϊκό και τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, αλλά και την ευρύτερη αγορά, τα αποτελέσματα της Royal Dutch/Shell και της Alcatel.

Η μετοχή της Shell Transport & Trading που κατέχει το 40% της Royal Dutch/Shell, υποχωρεί 1,5%, ενώ της Royal Dutch Petroleum, στην οποία ανήκει το υπόλοιπο 60%, πέφτει 1,2%. Ο όμιλος ανακοίνωσε μείωση κερδών 33% στο δ’ τρίμηνο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αναμονής οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί δείκτες επιδεικνύουν τάσεις συσσώρευσης, με τον FTSE και τον DAC να εμφανίζουν οριακές απώλειες 0,03% και 0,01% αντιστοίχως και τον CAC να ενισχύεται 0,13% στις 3.612 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v