Αυξημένα κέρδη και μέρισμα για την Deutsche Bank

Άλλη μια κορυφαία τράπεζα της Ευρώπης, η Deutsche Bank, ανακοίνωσε για το δ΄ τρίμηνο βελτίωση κερδών, καθώς η χρηματιστηριακή άνοδος έχει δώσει πνοή στο private banking. Αυξημένο κατά 15% το μέρισμα του 2003, έως το 1,5 ευρώ.

Αυξημένα κέρδη και μέρισμα για την Deutsche Bank
Κέρδη για τρίτο τρίμηνο στη σειρά ανακοίνωσε η Deutsche Bank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, που αποφάσισε αύξηση του μερίσματός της για πρώτη φορά σε τρία χρόνια χάρη στη βελτίωση των επενδυτικών τραπεζικών υπηρεσιών και τις περικοπές των δαπανών.

Τα καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 436 εκατ. ευρώ ή 83 σεντς ανά μετοχή σε σύγκριση με απώλειες 105 εκατ. ευρώ ή 18 σεντς στην ίδια περίοδο πέρυσι.

Η εταιρία θα διανείμει μέρισμα 1,5 ευρώ ανά μετοχή στο 2003, αυξημένο κατά 15%. Στα σημαντικά επιτεύγματα της τράπεζας κατά την παρελθούσα χρήση συγκαταλέγονταν η μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 11% στα 17,3 δισ. ευρώ, καθώς και ο υποδιπλασιασμός των προβλέψεων για μη εξυπηρετούμενα δάνεια στα 1,1 δισ. ευρώ.

Επίσης η Deutsche Bank μείωσε στη διάρκεια του 2003 τα risk weighted assets της κατά 9% ανεβάζοντας έτσι το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier1 στο δεόντως θετικό ποσοστό του 10%. Το Δ.Σ. της Deutsche Bank πρόκειται να προτείνει αύξηση του διανεμηθέντος μερίσματος για την οικονομική χρήση 2003 κατά 15% στα 1,50 ευρώ ανά μετοχή.

Η Deutsche Bank απολαμβάνει τα τρία τέταρτα των κερδών της από το investment banking και ευνοείται καθώς τα χρηματιστήρια ενισχύθηκαν στο 2003 και τα χαμηλά επιτόκια έδωσαν πνοή στην αγορά ομολόγων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου Τζόζεφ Άκερμαν έχει επιβάλει περικοπές 14.470 θέσεων εργασίας και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων 14 δισ. δολαρίων.

Η Deutsche Bank είναι η τρίτη κορυφαία ευρωπαϊκή τράπεζα μετά την ολλανδική ABN Amro και τη γαλλική BNP Paribas που ανακοινώνει αισθητή βελτίωση στα αποτελέσματα δ’ τριμήνου, χάρη στη βελτίωση των επενδυτικών τραπεζικών υπηρεσιών. Η BNP Paribas, η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, ανακοίνωσε σήμερα αύξηση κερδών 33%, στα 927 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v