Επιμένουν οι πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές

Μετά από σχεδόν έναν χρόνο ανόδου, οι αμερικανικές αγορές έχουν μείνει ουσιαστικώς στάσιμες στις 10 τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές πιστεύουν ότι οι ευνοϊκές ειδήσεις έχουν πλέον προεξοφληθεί. Επιμένουν οι πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές, λόγω και των αποτελεσμάτων από Cisco. Μικτά τα futures στη Wall Street.

Τα αποτελέσματα της Cisco απογοήτευσαν τους επενδυτές, οι οποίοι εμφανίζονταν υπεραισιόδοξοι για τα επιχειρηματικά αποτελέσματα και τη μακροοικονομική εικόνα, αλλά και άσκησαν πιέσεις στις ευρωαγορές. Εξάλλου, τα αποτελέσματα της τεχνολογικής εταιρίας προβλέπεται να οδηγήσουν σε άλλη μια υποτονική συνεδρίαση τη Wall Street.

Μετά από σχεδόν έναν χρόνο ανόδου, οι αμερικανικές αγορές έχουν μείνει ουσιαστικώς στάσιμες στις 10 τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές πιστεύουν ότι οι ευνοϊκές ειδήσεις έχουν πλέον προεξοφληθεί στην αγορά και ανησυχούν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια συντομότερα απ’ όσο αναμενόταν.

Για τη σημερινή συνεδρίαση, τα futures δίνουν εικόνα πτώσης για τον δείκτη Dow Jones και τον S&P, αλλά οριακής ανόδου για τον Nasdaq. Η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών παραμένει πτωτική, με απώλειες 0,27% για τον δείκτη FTSE στο Λονδίνο, πτώση 1,06% για τον DAX και 0,92% για τον CAC στο Παρίσι.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει επικεντρωθεί στα στοιχεία για την απασχόληση που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και οι αναλυτές φοβούνται ότι θα υποδείξουν ότι η οικονομική ανάκαμψη δεν δημιουργεί ακόμη νέες θέσεις εργασίας.

Στα macro που θα ανακοινωθούν Wall σήμερα στις ΗΠΑ, ο δείκτης ISM του κλάδου υπηρεσιών προβλέπεται να εμφανίσει αύξηση έως το 60 τον Ιανουάριο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο, μετά από 58,6 τον Δεκέμβριο.

Επίσης το υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να ανακοινώσει βελτίωση στις βιομηχανικές παραγγελίες 0,2% μετά από πτώση 1,4% τον Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v