Ευρωζώνη: Νέα άνοδος για PMI τον Ιανουάριο

Ο ευρωπαϊκός κλάδος υπηρεσιών, που καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα της οικονομίας και περιλαμβάνει τραπεζικές, τουριστικές και τεχνολογικές υπηρεσίες, διευρύνθηκε τον Ιανουάριο για έβδομο συνεχόμενο μήνα, παρέχοντας άλλη μια απόδειξη ότι η ευρωπαϊκή οικονομία ισχυροποιήθηκε στο ξεκίνημα του έτους.

Ευρωζώνη: Νέα άνοδος για PMI τον Ιανουάριο
Ο ευρωπαϊκός κλάδος υπηρεσιών, που καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα της οικονομίας και περιλαμβάνει τραπεζικές, τουριστικές και τεχνολογικές υπηρεσίες, διευρύνθηκε τον Ιανουάριο για έβδομο συνεχόμενο μήνα.

Πρόκειται για την τρίτη έκθεση μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, που δείχνει ότι η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας ισχυροποιήθηκε στο ξεκίνημα του νέου έτους.

Ο δείκτης που καταρτίζει η NTC Research για λογαριασμό του Reuters Group μετά από έρευνα σε 2.000 διευθυντικά στελέχη ευρωπαϊκών επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών, ενισχύθηκε στο 57,3 από 56,6 τον Δεκέμβριο. Οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, περίμεναν ότι το μέγεθος θα διαμορφωθεί στο 56,9.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο κλάδος τραπεζικών υπηρεσιών βελτιώνεται στο πλαίσιο της περσινής χρηματιστηριακής ανάκαμψης καθώς και την αυξημένη ζήτηση για investment banking, όπως απέδειξαν και τα αποτελέσματα της ABN Amro.

Τις τεχνολογικές υπηρεσίες, όπως είναι το internet, υποστηρίζει η ανάκαμψη των επιχειρηματικών δαπανών σε τηλεπικοινωνίες και λογισμικά, ενώ στις τουριστικές υπηρεσίες προσφέρει ώθηση μεταξύ άλλων η πτώση του ευρώ.

Στις ΗΠΑ, ο αντίστοιχος δείκτης προσφοράς υπηρεσιών, που θα ανακοινωθεί το απόγευμα, προβλέπεται να εμφανίσει άνοδο στο 60 από 58,6 σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v