Πτώση κερδών, αύξηση πωλήσεων στη Cisco

Απογοήτευσαν ελαφρώς την αγορά, που περίμενε πολύ καλύτερη εμφάνιση, τα αποτελέσματα της Cisco. Τα κέρδη της κορυφαίας εταιρίας κίνησης στο Ιnternet μειώθηκαν, αλλά πάντως οι πωλήσεις βελτιώθηκαν αισθητά, κατά 15%.

Πτώση κερδών, αύξηση πωλήσεων στη Cisco
Η Cisco Systems Inc., η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής εξοπλισμού για το Internet στον κόσμο, ανακοίνωσε πτώση στα τριμηνιαία καθαρά κέρδη, αλλά αύξηση πωλήσεων μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, καθώς οι επιχειρήσεις αυξάνουν τις τεχνολογικές δαπάνες.

Η εταιρία πρόβλεψε επίσης ότι οι πωλήσεις στο τρέχον τρίμηνο, το γ’ 3μηνο του οικονομικού της έτους, θα αυξηθούν μέχρι 3%. Το εν λόγω τρίμηνο είναι ιστορικά το χειρότερο για την εταιρία.

Τα αποτελέσματα απογοήτευσαν την αγορά, που περίμενε πιο εντυπωσιακή βελτίωση, αλλά ”άκουσε” απλώς ικανοποιητικά μεγέθη.

Η εταιρία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 724 εκατ. δολαρίων για το β’ τρίμηνο ή 10 σεντς ανά μετοχή σε από 991 εκατ. δολάρια ή 14 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.

Οι πωλήσεις στο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 15% από πέρσι στα 5,4 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 5,29 δισ. δολάρια που περίμεναν οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters Research.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v