Μειώθηκαν οι ζημιές της Alcatel στο δ’ 3μηνο

Μειώθηκαν στο ήμισυ οι απώλειες της Alcatel SA, της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής ευρυζωνικού εξοπλισμού για το Ιντερνέτ, παρά την πτώση των πωλήσεων εξαιτίας της ανόδου του ευρώ. Στα 524 εκατ. ευρώ οι ζημιές στο δ’ τρίμηνο, από 1,12 δισεκ. ευρώ στο προηγούμενο έτος.

Μειώθηκαν οι ζημιές της Alcatel στο δ’ 3μηνο
Η Alcatel SA, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής ευρυζωνικού εξοπλισμού για το Ιντερνέτ, ανακοίνωσε ότι οι απώλειές της στο δ’ τρίμηνο του έτους μειώθηκαν σχεδόν στο ήμισυ, χάρη στις περικοπές των δαπανών.

Οι καθαρές ζημιές της γαλλικής εταιρίες συρρικνώθηκαν στα 524 εκατ. ευρώ στο τελευταίο τρίμηνο μέχρι τον Δεκέμβριο από ζημιές 1,12 δισεκ. ευρώ στο ίδιο διάστημα πέρσι. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών σε μέσο όρο έκαναν πρόβλεψη για ζημιές 325 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ζαν-Πασκάλ Μπωφρέ δήλωσε ικανοποιημένος από τις ενδείξεις ανάκαμψης που εκδηλώθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους και πρόβλεψε επιστροφή σε αναπτυξιακή πορεία για τις πωλήσεις στο 2004.

Οι πωλήσεις της Alcatel υποχώρησαν στα 3,77 δισεκ. ευρώ από 4,38 δισεκ. ευρώ, εξαιτίας της πτώσης του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Προκειμένου να επιστρέψει σε κερδοφορία η Alcatel προχώρησε πέρσι σε περικοπές 17.000 θέσεων εργασίας, επέβαλε ταχύτερη πληρωμή των λογαριασμών στους πελάτες της και πούλησε περιουσιακά της στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v