Πετρελαϊκά κέρδη στις ευρωαγορές

Κέρδη εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ελπίζοντας ότι η κρίσιμη ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, Αλαν Γκρίνσπαν, θα περιέχει αισιόδοξα μηνύματα για την αμερικανική οικονομία. Ανοδικές τάσεις στον πετρελαϊκό κλάδο, λόγω της διαφαινόμενης μείωσης της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι η κρίσιμη ομιλία του διοικητή της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, θα περιέχει αισιόδοξα μηνύματα για την αμερικανική οικονομία.

Κέρδη εμφανίζει ο πετρελαϊκός κλάδος μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανόδου για την τιμή του πετρελαίου.

Μικτές τάσεις επικρατούν στις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς οι μεγάλες εταιρίες της Ευρώπης ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους. Η άνοδος του ευρώ πιέζει τα κέρδη του κλάδου, αλλά οι ανακοινώσεις ευθυγραμμίζονται ή και ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στις σημαντικές επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας, τα αποτελέσματά τους δημοσιοποιούν σήμερα η British Sky Broadcasting, η Groupe Danone και η Statoil.

Ο δείκτης DAΧ εμφανίζει κέρδη της τάξης του 0,31% στις 4.123 μονάδες, ενώ ακολουθούν ο FTSE με άνοδο 0,21% στις 4.414 μονάδες και ο CAC με κέρδη 0,16% στις 3.674 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v