Περιθώρια ανόδου ”βλέπει” για τις μετοχές η SocGen

Περιθώριο ανοδικής κίνησης, τόσο έναντι των ομολόγων, όσο και σε απόλυτα μεγέθη ”βλέπει” για τις μετοχές η Societe General στο report της με τίτλο Investment Strategy (9/2). Ακόμη, αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις για το ΑΕΠ ΗΠΑ, Αγγλίας και Ιαπωνίας.

Περιθώρια ανόδου ”βλέπει” για τις μετοχές η SocGen
Τις εκτιμήσεις της Societe Generale για την πορεία των μετοχών το 2004, αλλά και την εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών περιέχει το Investment Strategy Report της γαλλικής τράπεζας με ημερομηνία Φεβρουάριος 2004.

Ο επενδυτικός οίκος εκτιμά ότι τόσο έναντι των ομολόγων, όσο και σε απόλυτα μεγέθη, οι μετοχές έχουν ακόμη ανοδικό έδαφος να καλύψουν. Η εν εξελίξει συσσώρευση αναφέρει η Societe Generale, αποτελεί μάλλον μια ”ανάσα” από την πρόσφατη άνοδο, παρά μια αντιστροφή της τάσης.

Κατά την εκτίμηση της γαλλικής τράπεζας, οι μετοχές θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν άλλων επενδύσεων, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης της κερδοφορίας των εταιριών αναμένεται να συνεχίσει υψηλότερος αυτών της ανάπτυξης, καθώς τα κόστη φαίνεται σε γενικές γραμμές να τιθασεύονται, ενώ οι πωλήσεις κινούνται ανοδικά.

Στο ίδιο report η Societe Generale αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της αμερικανικής, της βρετανικής και της Ιαπωνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το ΑΕΠ στις ΗΠΑ θα ”τρέξει” για το 2004 με 4,8%, από 4,4% που αποτελούσε την προηγούμενη πρόβλεψη. Η πρόβλεψη για το αντίστοιχο μέγεθος στην Ιαπωνία αναθεωρήθηκε στο 1,2% από 0,9% και αυτή για την Βρετανία στο 2,9% από 2,5%.

Οι προβλέψεις για την ευρωζώνη παρέμειναν αμετάβλητες και κάνουν λόγο για ρυθμούς αύξησης στο 1,7%.

Κατά την εκτίμηση της SocGen, η αλλαγή στη διατύπωση της FED, σημαίνει ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια έως τα μέσα του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v