Νευρικότητα και επιλεκτικές αγορές στην Ευρώπη

Η νέα άνοδος του ευρώ προκαλεί νευρικότητα στις αγορές της ηπείρου. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μεμονωμένους τίτλους, όπως η UBS και η Philips που ικανοποίησαν την αγορά με τα αποτελέσματά τους.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές το πρωί, καθώς η νέα άνοδος του ευρώ απειλεί τα κέρδη των επιχειρήσεων της ηπείρου.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μεμονωμένους τίτλους, καθώς οι επιχειρηματικές ειδήσεις ωθούν κάποιους κλάδους σε ανοδική πορεία και άλλους σε πτωτική.

Νευρικότητα επικρατεί στον πετρελαϊκό κλάδο μετά τα αποτελέσματα της ΒΡ, που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες, αλλά και εν αναμονή της απόφασης του OPEC για την παραγωγή πετρελαίου.

Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι εταιρίες ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων μετά τα καλά αποτελέσματα της Philips Electronics, ενώ έντονο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης σε ενεργητικό, της UBS, μετά την ανακοίνωσή της για κέρδη στο δ’ τρίμηνο και διανομή μερίσματος-ρεκόρ.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,47% στις 4.413 μονάδες, ενώ ο DAX εμφανίζει απώλειες 0,29% στις 4.087 μονάδες και ο CAC 0,35% στις 3.650 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v