Μέρισμα-ρεκόρ από την UBS

Κέρδη για 4ο συνεχόμενο τρίμηνο και αύξηση μερίσματος 30% ανακοίνωσε η UBS, χάρη στην ανάκαμψη του investment banking και τη διαχείριση εύπορων κεφαλαίων.

Μέρισμα-ρεκόρ από την UBS
Κέρδη για τέταρτο τρίμηνο στη σειρά και διανομή μερίσματος-ρεκόρ ανακοίνωσε η UBS, καθώς τα κέρδη των χρηματιστηρίων έφεραν πλούσιες προμήθειες από τους εύπορους πελάτες και από τις αναδοχές συγχωνεύσεων και πώλησης μετοχών.

Τα κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης σε ενεργητικό στο δ’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 1,86 δισ. ελβετικά φράγκα ή 1,68 φράγκα ανά μετοχή, σε σύγκριση με ζημίες 101 εκατ. φράγκων ή 9 σεντιμίων ανά μετοχή στο αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των οικονομολόγων, που έκαναν λόγο για 1,53 δισ. φράγκα. Η UBS ανακοίνωσε επίσης ότι θα αυξήσει το μέρισμά της κατά 30% στα 2,6 φράγκα ανά μετοχή.

Η UBS, η ισχυρότερη τράπεζα στον κόσμο στη διαχείριση κεφαλαίων εύπορων πελατών, έχει υπερκεράσει την εμφάνιση των ανταγωνιστών της όπως η Credit Suisse και η Deutsche Bank στα δύο τελευταία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v