Μειώθηκαν 13% τα κέρδη της Βritish Τelecom

Η συρρίκνωση της αγοράς σταθερής τηλεφωνίας περιόρισε τα κέρδη της BT Group στο οικονομικό γ’ 3μηνο του έτους. Στερούμενη μονάδας κινητής τηλεφωνίας, η εταιρία προσβλέπει στις υπηρεσίες ιντερνέτ για να εξισορροπήσει τις πωλήσεις της.

Μειώθηκαν 13% τα κέρδη της Βritish Τelecom


Τα κέρδη της BT Group, της μεγαλύτερης τηλεφωνικής εταιρίας της Ευρώπης, μειώθηκαν 13% στο οικονομικό γ’ τρίμηνο, καθώς συρρικνώθηκαν οι επιχειρήσεις σταθερής τηλεφωνίας.

Τα καθαρά κέρδη περιορίστηκαν στα 386 εκατ. στερλίνες ή 4,4 πένες ανά μετοχή στο τρίμηνο μέχρι τον Δεκέμβριο, έναντι 445 εκατ. στερλινών ή 5,1 πένες ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, όταν η εταιρία είχε εγγράψει εφ’άπαξ κέρδη 46 εκατ. στερλινών.

Τα έσοδα υποχώρησαν στα 4,58 δισεκ. στερλίνες από 4,70 δισεκ. στερλίνες.

Oι αναλυτές περίμεναν ότι τα τριμηνιαία κέρδη της ΒΤ θα διαμορφωθούν στα 372 εκατ. στερλίνες και τα έσοδα στα 4,59 δισεκ. στερλίνες.

Η Βritish Τelecom, που σε αντίθεση με τους περισσότερους ευρωπαίους ανταγωνιστές της δεν έχει μονάδα κινητής τηλεφωνίας η οποία να υποστηρίζει τα κέρδη της, προσπαθεί να εξισορροπήσει τις πωλήσεις της με ανάπτυξη στις υπηρεσίες ηλεκτρονικών υπολογιστών, την ταχεία πρόσβαση στο ιντερνέτ και τις φωνητικές κλήσεις μέσω διαδικτύου.

”Οι παραδοσιακές μας επιχειρήσεις περιορίζονται,” παραδέχτηκε πρόσφατα σε συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος Μπεν Βερουαγέν. ”Ο κόσμος αλλάζει συνήθειες, αλλάζει τεχνολογία,” πρόσθεσε, αρνούμενος να κάνει πρόβλεψη για το πότε αναμένει ανάκαμψη των πωλήσεων του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v