Εκτίναξη κερδών για CSFB, SocGen και Barclays

Τρεις ακόμη κορυφαίες τράπεζες της Ευρώπης ανακοινώνουν αισθητή βελτίωση κερδών στο δ’ τρίμηνο 2003, με την υποστήριξη κυρίως του investment banking. Κέρδη για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο στην CSFB, εκτίναξη 77% στα καθαρά κέρδη της SocGen και αύξηση κερδών 23% στο 2003 για την Barclays.

Εκτίναξη κερδών για CSFB, SocGen και Barclays
Μετά την UBS και την Deutsche Bank, τρεις ακόμη κορυφαίες ευρωπαϊκές τράπεζες ανακοινώνουν αισθητά βελτιωμένα κέρδη στο δ’ τρίμηνο 2003, χάρη κυρίως στην χρηματιστηριακή ανάκαμψη και τα χαμηλά επιτόκια που υποστήριξαν τα έσοδα από τις αναδοχές και τη διαχείριση κεφαλαίων.

Κέρδη για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο στην CSFB, εκτίναξη 77% στα καθαρά κέρδη της SocGen και τριπλασιασμός κερδών στο investment banking για την Barclays.

Αναλυτικά, η Credit Suisse Group, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, ανακοίνωσε κέρδη για τέταρτο τρίμηνο στη σειρά, χάρη στη μείωση του κόστους και την ανάκαμψη των χρηματιστηρίων, που βελτίωσε τα κέρδη από την διαχείριση κεφαλαίων και το investment banking.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,17 δισεκ. ελβετικά φράγκα ή 93 σεντίμ ανά μετοχή, σε σύγκριση με απώλειες 950 εκατ. φράγκων ή 80 σεντίμ στο ίδιο διάστημα πέρσι. Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τα 831 εκατ. φράγκα

Η Societe Generale, τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της εκτινάχθηκαν 77% στο δ’ τρίμηνο, μετά τη βελτίωση των επενδυτικών τραπεζικών υπηρεσιών στο πλαίσιο της ανάκαμψης των χρηματιστηρίων.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας αναρριχήθηκαν στα 644 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 364 εκατ. Ευρώ στην ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν στο πρακτορείο Bloomberg ότι ότι τα κέρδη θα διαμορφωθούν στα 587 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη από το investment banking τριπλασιάστηκαν. Η τράπεζα σκοπεύει να αυξήσει το μέρισμά της 19% στα 2,5 ευρώ.

Η Barclays Plc, τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Αγγλίας, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της στο δ’ τρίμηνο αυξήθηκαν 23% με την υποστήριξη της βελτίωσης του δανεισμού και τα έσοδα από το investment banking. Τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν στις 2,74 δισεκ. στερλίνες από έναντι 2,23 δισεκ. στερλινών στο δ’ τρίμηνο του 2002.

Η εκτίναξη στα καταναλωτικά δάνεια και η βελτίωση των κερδών από τις αναδοχές ομολογιακών εκδόσεων δημιούργησαν την πολύ καλή εικόνα της τράπεζας, της οποίας τα κέρδη ενισχύθηκαν 23% στο σύνολο του 2003.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι τα κέρδη θα κινηθούν στα 2,7 δισεκ. στερλίνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v