Αναιμική ανάπτυξη 0,2% στο γερμανικό ΑΕΠ δ’3μήνου

Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,2% στο δ’ τρίμηνο 2003, αποδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης σταθεροποιείται αλλά με βραδύτερους ρυθμούς από τους αναμενόμενους. Πιο δυναμική (0,5%) η ανάπτυξη του γαλλικού ΑΕΠ στο ίδιο διάστημα.

Αναιμική ανάπτυξη 0,2% στο γερμανικό ΑΕΠ δ’3μήνου
Σε πορεία ανάπτυξης, αν και κάπως βραδύτερη από την αναμενόμενη, παραμένει η γερμανική οικονομία, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Το ΑΕΠ της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης διευρύνθηκε 0,2% στο δ’ τρίμηνο του 2003, στον ίδιο ρυθμό με του προηγούμενου τριμήνου και βραδύτερα από τις προβλέψεις, που αναφέρονταν σε ποσοστό 0,3%.

Πρόκειται για την αρχική εκτίμηση της στατιστικής υπηρεσίας της Γερμανίας και αναλυτές τονίζουν ότι η αναιμική άνοδος 0,2% μπορεί να οφείλεται σε στατιστικούς παράγοντες, που θα σημαίνει ότι η πραγματική εμφάνιση της γερμανικής οικονομίας στο τελευταίο τρίμηνο του 2003 ήταν στασιμότητα.

Αντιθέτως, πιο πειστική ανάκαμψη της τάξης του 0,5% παρουσίασε η γαλλική οικονομία στο δ’ τρίμηνο του 2003, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v