Γαλλία: Ρεκόρ 1,5 έτους στην ανάπτυξη δ’ 3μήνου

Η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε 0,5% στο δ’ τρίμηνο του 2003, με τον ταχύτερο ρυθμό 1,5 έτους. Στο σύνολο του 2003, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης διευρύνθηκε 0,2% με το χαμηλότερο ποσοστό από το 1993.

Γαλλία: Ρεκόρ 1,5 έτους στην ανάπτυξη δ’ 3μήνου
Ενδείξεις πειστικής ανάκαμψης παρουσίασε η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Η γαλλική οικονομία εμφάνισε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 0,5% στο δ’ τρίμηνο του 2003, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

Πρόκειται για τον ταχύτερο τριμηνιαίο ρυθμό σε 1,5 χρόνο. Τα στοιχεία για την γαλλική ανάπτυξη ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών, όπως αυτές εκφράζονται σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

Για το σύνολο του 2003, το ΑΕΠ της γαλλικής οικονομίας αναπτύχθηκε κατά 0,2%, με τον βραδύτερο ρυθμό μετά την ύφεση του 1993, σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee.

Η εμπιστοσύνη των Γάλλων βιομηχάνων εμφανίζει συνεχή βελτίωση μετά τον Ιούλιο. Η γαλλική κυβέρνηση προβλέπει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,7% φέτος, καθώς η διεθνής ανάπτυξη υποστηρίζει τις γαλλικές εξαγωγές, που με τη σειρά τους ενθαρρύνουν τις επενδύσεις από μέρους των επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v