Total: Αύξηση κερδών 16% στο δ’3μηνο

Τα αποτελέσματα της Total, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές ανταγωνιστικές της εταιρίες, ικανοποίησαν την αγορά. Τα κέρδη δ’ τριμήνου του πετρελαϊκού ομίλου ενισχύθηκαν 16%, παρά την άνοδο του ευρώ, χάρη στην ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου.

Total: Αύξηση κερδών 16% στο δ’3μηνο
Η Total, η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δ’ τριμήνου ενισχύθηκαν 16%, χάρη στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Η εταιρία σκοπεύει να αποεπενδύσει τμήμα της χημικής μονάδας της μέχρι το 2007.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,59 δισεκ. ευρώ ή 2,54 ευρώ ανά μετοχή, από 1,37 δισεκ. ευρώ ή 2,08 ευρώ στην ίδια περίοδο πέρσι. Τα αποτελέσματα της εταιρίας, που λαμβάνει τα έσοδά της σε δολάρια και αποτυπώνει τα κέρδη της σε ευρώ, ανακοίνωσε ότι η πτώση του δολαρίου έναντι του ευρώ επιδείνωσε την εικόνα.

Τα αποτελέσματα της Total έρχονται σε αντίθεση με τα χαμηλότερα από τα προβλεπόμενα κέρδη που ανακοίνωσαν οι μεγάλοι ανταγωνιστές της στην Ευρώπη, όπως η Shell και η BP και, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα βοηθήσουν να ξεκαθαριστεί το κλίμα αβεβαιότητας που αφορά τις ενεργειακές εταιρίες.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αποεπενδύσει τμήμα της μονάδας χημικών Atofina μεταξύ 2005 και 2007. Η μονάδα απασχολεί 20.000 εργαζόμενους και έχει πωλήσεις 5 δισεκ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v