”Τριγμοί” στο Λονδίνο από Vodafone

Ανοδική ώθηση χάρισαν σε Παρίσι και Φρανκφούρτη τα αποτελέσματα ευρωπαϊκών εταιριών, ενώ πίεση άσκησε στο δείκτη FTSE 100 η κίνηση της Vodafone να υποβάλει προσφορά για την αμερικανική AT&T.

Διαφορετικές τάσεις επεκράτησαν κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς Παρίσι και Φρανκφούρτη ολοκλήρωσαν την ημέρα σε θετικό έδαφος, ενώ η Vodafone παρέσυρε τον FTSE 100 σε υποχώρηση.

Εξάλλου, η σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών χαρακτηρίστηκε ”χαμηλού τζίρου”, αφού οι αγορές στις ΗΠΑ έμειναν κλειστές λόγω του εορτασμού της ημέρας του Προέδρου.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, τα σε γενικές γραμμές θετικά αποτελέσματα ευρωπαϊκών επιχειρήσεων τόνωσαν το ενδιαφέρον και την αισιοδοξία των επενδυτών των επενδυτών.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας, Merck, η οποία ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τονώνοντας το ενδιαφέρον για τον φαρμακευτικό κλάδο.

Στο +0,79% και τις 3.678 μονάδες βρέθηκε ο δείκτης CAC 40, ενώ κέρδη της τάξης του 0,33% εμφάνισε ο DAX, στις 4.070 μονάδες.

Απώλειες προκάλεσε στο Λονδίνο η κίνηση της Vodafone να υποβάλει προσφορά ύψους 35 δισ. δολ. για την απόκτηση μεριδίου στην αμερικανική τηλεπικοινωνιακή, AT&T, είδηση η οποία άσκησε πίεση στην τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

Στο -0,09% και τις 4.408 μονάδες βρέθηκε ο FTSE 100, ενώ ο τίτλος της Vodafone υποχώρησε κατά περίπου 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v