Αύξηση προσφοράς Vodafone για AT&T Wireless

Η προσφορά της Vodafone για την εξαγορά της AT&T Wireless ξεπέρασε τα 38 δισ. δολάρια, ”φοβίζοντας” τους επενδυτές του Σίτι, ενώ οι αναλυτές προεξοφλούν μάχη στήθος με στήθος με την Cingular για τον έλεγχο της αμερικανικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

Αύξηση προσφοράς Vodafone για AT&T Wireless
Η Vodafone ”απάντησε” άμεσα στην αύξηση της προσφοράς της Cingular για την εξαγορά της AT&T Wireless, προσφέροντας και αυτή με τη σειρά της πάνω από 38 δισ. δολάρια για τον έλεγχο της τρίτης σε μέγεθος αμερικανικής εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

Η μάχη για την εξαγορά της AT&T Wireless αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή, αφού και οι δύο εταιρίες αύξησαν την προσφορά τους με άξονα τα 14 δολάρια ανά μετοχή τη Δευτέρα το απόγευμα, σε σχέση με τα 12,5 – 13 δολάρια ανά μετοχή των αρχικών προσφορών.

Η Vodafone ”καταδικάστηκε” σήμερα να εισπράξει την νευρικότητα των επενδυτών του Σίτι από τον μαραθώνιο των δύο εταιριών για τον έλεγχο της AT&T Wireless, αφού η μετοχή της υποχωρούσε λίγη ώρα πριν από το κλείσιμο της αγοράς του Σίτι κατά 3% στις 132 πεννες.

Αντίθετα, η SBC Communications και η BellSouth, που δημιούργησαν την κοινοπραξία της Cingular, προφυλάχθηκαν από αναμενόμενες απώλειες εξαιτίας της αργίας της Wall Street.

Η προσφορά των δύο εταιριών υπερβαίνει κατά 18% την αξία της AT&T Wireless, αφού η μετοχή της έκλεισε την προηγούμενη Παρασκευή στα 11,82 δολάρια στη Wall Street.

Για την ειρωνεία της τύχης η μετοχή της AT&T Wireless κυμαινόταν στα 5,17 δολάρια στη Wall Street, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του προηγούμενου έτους, πριν δρομολογηθούν οι κερδοσκοπικές κινήσεις στη σκιά της επικείμενης εξαγοράς της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v