Στους ρυθμούς των deals οι ευρωαγορές

Στον χορό των εξαγορών κινούνται τα διεθνή χρηματιστήρια. Ευφορία στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο της Ευρώπης μετά την …ευτυχή αποτυχία της Vodafone, φήμες ότι ενδιαφέρεται για την Vivendi. Υψηλότερα τα futures της Wall Street, προβλέπεται έντονη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Ικανοποίησε όλες τις πλευρές η τελευταία εξέλιξη στην μάχη για την απόκτηση της AT&T Wireless, καθώς η μετοχή της ”ηττημένης” Vodafone αντέδρασε με εκτίναξη 5% στην είδηση ότι την αμερικανική εταιρία θα αγοράσει η ομοεθνής της Cingular, ενώ και η Wall Street προβλέπεται να αντιδράσει θετικά στην δημιουργία της κορυφαίας εταιρίας κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον στο αμερικανικό χρηματιστήρια σήμερα αλλά και γενικότερα αυτό το διάστημα επικεντρώνεται στις εξαγορές και συγχωνεύσεις, ειδικά μετά την απόρριψη της πρότασης της Comcast να εξαγοράσει την Disney και το γεγονός ότι η δεύτερη άφησε την πόρτα ανοιχτή για άλλες προσφορές.

Εξελίξεις αναμένονται και στον τραπεζικό κλάδο, με την National City να πλησιάζει σε συμφωνία εξαγοράς της Provident Financial Group προς 2 δισεκ. δολάρια.

Σε μακρο-οικονομικό επίπεδο, η Wall Street αναμένεται σήμερα την ανακοίνωση του δείκτη μεταποίησης Empire. Η αγορά εκτιμά ότι ο δείκτης υποχώρησε τον Φεβρουάριο στο 37 από 39,22 στην προηγούμενη μέτρηση.

Αναμένεται επίσης ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Ιανουαρίου, για τον οποίο προβλέπεται βελτίωση της τάξης του 0,8% από 0,1% στην τελευταία μέτρηση.

Τα Futures προοιωνίζουν ανοδικές τάσεις για τους αμερικανικούς δείκτες.

Την ίδια ώρα, τις ευρωπαϊκές αγορές ωθεί σε υψηλότερα επίπεδα ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος, ο οποίος σημειώνει εκτίναξη μετά την ακύρωση της προσφοράς της Vodafone.

Πολλοί επενδυτές της κορυφαίας εταιρίας κινητής τηλεφωνίας εξέφραζαν τον φόβο ότι η βρετανική εταιρία θα πληρώσει υπερβολικά μεγάλο τίμημα για να επεκταθεί στην αμερικανική αγορά.

Ο χορός των συγχωνεύσεων πάντως εντείνεται και στην Ευρώπη και ήδη η είδηση της συμφωνίας της AT&T προκάλεσε εκτίναξη 5% στην μετοχή του ομίλου Vivendi, καθώς φημολογείται ότι η Vodafone θα καταθέσει πρόταση εξαγοράς του από την γαλλική κοινοπραξία SFR.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE εκδηλώνει κάθετη άνοδο 1,13% υπό την καθοδήγηση των τηλεπικοινωνιών. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ακολουθεί με άνοδο 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v