Ευρωζώνη: Αύξηση 0,1% στη βιομηχανική παραγωγή

Αύξηση 0,1% σε μηνιαία βάση και 2,3% σε ετήσια βάση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Ωστόσο η παραγωγή Νοεμβρίου υποβαθμίστηκε, δείχνοντας ότι εντέλει στον 11ο μήνα του 2003 εκδηλώθηκε συρρίκνωση 0,1%.

Ευρωζώνη: Αύξηση 0,1% στη βιομηχανική παραγωγή
Η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη ενισχύθηκε τον Δεκέμβριο αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη, καθώς τα στοιχεία για την παραγωγή του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, ώστε να δείχνουν συρρίκνωση για τον συγκεκριμένο μήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, η βιομηχανιμή παραγωγή ενισχύθηκε 0,2% έναντι του Νοεμβρίου και 2,3% έναντι του Δεκεμβρίου 2002. Οι οικονομολόγοι σύμφωνα έρευνα του πρακτορείου AFX περίμεναν αύξηση 0,5%.

Η στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε. ανακοίνωσε επίσης ότι υποβαθμίστηκε η αρχική εκτίμηση για την παραγωγή του Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα σε μηνιαία βάση να έχει σημειωθεί 0,1% μείωση αντί για 0,1% αύξηση όπως είχε αρχικώς εκτιμηθεί. Σε ετήσια βάση η εκτίμηση για την παραγωγή Νοεμβρίου υποβαθμίστηκε σε αύξηση 1,1% από 1,2% στην αρχική εκτίμηση.



Τον Δεκέμβριο η βιομηχανική παραγωγή σε ορισμένες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία σημείωσε πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v