Πτώση στις ευρωαγορές λόγω τεχνολογίας

Απώλειες εμφανίζουν οι ευρωαγορές, καθώς εκδηλώνονται ανησυχίες για το κατά πόσον τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου θα ανταποκριθούν στις εκτινάξεις που έχουν εμφανίσει οι τιμές των μετοχών στους τελευταίους μήνες.

Ακολουθώντας τον βηματισμό της Wall Street, οι ευρωαγορές κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα υπό την πίεση τεχνολογικών μετοχών όπως η Infineon, η Axa και η Alcatel.

Το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της Ευρώπης βάσει κεφαλαιοποίησης, το Deutsche Boerse, υποχωρεί 0,4%, στα 49,77 ευρώ, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη δ’ τριμήνου υποχώρησαν 30%, στα 50,8 εκατ. ευρώ, εξαιτίας αυξημένων φορολογικών χρεώσεων. Τα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν 6,5%, στα 102,1 εκατομμύρια ευρώ, ευθυγραμμισμένα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δείκτης FTSΕ υποχωρεί 0,28%, στις 4.503 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,52%, στις 4.120 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,24%, στις 3.750 μονάδες.

Οι απώλειες της Wall Street αποδόθηκαν στα απογοητευτικά αποτελέσματα τεχνολογικών εταιριών όπως η ADC Telecommunications, η Intuit και η Qwest Communications International.

Ορισμένοι αναλυτές φοβούνται ότι τα αποτελέσματα των εταιριών του κλάδου δεν θα ανταποκριθούν στις θεαματικές αυξήσεις που έχουν εμφανίσει οι τιμές των μετοχών τους τελευταίους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v