Δυναμική άνοδος στις ευρωαγορές

Ικανοποίησαν τα εταιρικά αποτελέσματα τις αγορές της Ευρώπης και οι βασικοί δείκτες της ηπείρου εμφανίζουν δυναμική άνοδο. Πλούσια η ημέρα στη Wall σε επιχειρηματικές και μακροοικονομικές ειδήσεις.

Ευνοϊκές επιχειρηματικές ανακοινώσεις κυριαρχούν στις ευρωαγορές, προκαλώντας ισχυρά ανοδικές τάσεις στους δείκτες της ηπείρου, ενώ τα futures προοιωνίζονται τάσεις επιφυλακτικής ανόδου για τους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτης της Wall Street.

Τις ευρωπαϊκές συναλλαγές επηρεάζουν τα ικανοποιητικά αποτελέσματα κορυφαίων εταιριών και ο δείκτης FTSE εκδηλώνει δυναμική άνοδο 1,3%, ενώ ο DAX ακολουθεί με κέρδη 0,84% στις 4.129 μονάδες και ο CAC με άνοδο 0,96% στις 3.744 μονάδες.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο η άνοδος προβλέπεται να επικεντρωθεί κυρίως γύρω από τις τεχνολογικές μετοχές μετά την ανακοίνωση της Applied Materials ότι τα κέρδη της στο τρέχον τρίμηνο κατά πάσα πιθανότητα θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις, καθώς οι κατασκευαστές μικρο-επεξεργαστών αυξάνουν την αγορά εξοπλισμού για ημιαγωγούς.

Η μετοχή της εταιρίας εμφανίζει σημαντική άνοδο στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, όπως και η μετοχή της Hewlett-Packard, η οποία ανακοινώνει σήμερα αποτελέσματα και προβλέπεται να εμφανίσει αύξηση κερδών 21% στο οικονομικό της α’ τρίμηνο.

Σύμφωνα με την εταιρία ερευνών Thomson Financial, τα κέρδη των 439 από τις 500 εταιρίες του S&P που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα εμφανίζουν αύξηση κερδών 27,9% σε μέσο όρο, που είναι ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης σε μια δεκαετία. Αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα επίσης οι Wal-Mart και Nextel Communications.

Δραστήρια η σημερινή συνεδρίαση και στο μακροοικονομικό επίπεδο, περιλαμβάνει την ανακοίνωση του εβδομαδιαίου αριθμού των επιδομάτων ανεργίας, τον βασικό δείκτη οικονομικής δραστηριότητας ”Leading Indicators” και τον βιομηχανικό δείκτη Φιλαδέλφειας.

Στα επιδόματα ανεργίας προβλέπεται υποχώρηση κατά 8.000 στις 355.000, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών στο πρακτορείο Bloomberg. Ο βασικός οικονομικός δείκτης αναμένεται ότι αναρριχήθηκε τον Ιανουάριο κατά 0,5% έναντι 0,2% τον Δεκέμβριο. Ο βιομηχανικός δείκτης Φιλαδέλφειας Φεβρουαρίου προβλέπεται να εμφανίσει ελαφρά πτώση στο 35, από 38,8 τον Ιανουάριο.

Οι προθεσμιακές αγορές υποδεικνύουν διορθωτικές τάσεις για τον δείκτη Dow Jones, αλλά κέρδη για τους δείκτες Nasdaq και Standard & Poor’s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v