Αύξηση επενδυτικών δαπανών στη Γαλλία το δ’ 3μηνο

Οι γαλλικές επιχειρήσεις αύξησαν τις επενδύσεις τους στο τελευταίο τρίμηνο του 2003, οδηγώντας την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης 1,5 έτους. Βελτίωση και στις καταναλωτικές δαπάνες.

Οι γαλλικές επιχειρήσεις αύξησαν τις επενδύσεις τους στο τελευταίο τρίμηνο του 2003, οδηγώντας την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης 1,5 έτους.

Οι επενδυτικές δαπάνες, που αντιστοιχούν στο ένα πέμπτο του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος αυξήθηκαν 0,7% από το γ’ τρίμηνο, όταν είχαν εμφανίσει αύξηση 0,1%, σύμφωνα με την έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, Insee, η οποία επιβεβαιώνει την επίσημη αρχική εκτίμηση ότι η γαλλική οικονομία διευρύνθηκε 0,5% στο εν λόγω τρίμηνο.

Στην έκθεση που συνέταξε μετά από έρευνα σε 2.406 κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας, η Insee διαπιστώνει ότι οι Γάλλοι βιομήχανοι σκοπεύουν να αυξήσουν τις επενδυτικές δαπάνες φέτος για πρώτη φορά μετά το 2000.

Σε αντίθεση με την Γερμανία, η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας στο δ’ τρίμηνο υποστηρίχθηκε και από τις καταναλωτικές δαπάνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v