Στάση αναμονής στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι επιχειρηματικές ειδήσεις καθορίζουν τις τάσεις στις ευρωαγορές και η εμφάνιση των βασικών δεικτών της ηπείρου είναι μικτή. Κέρδη στις κατασκευαστικές χάρη στην Bouygues και παρά τις πιέσεις από Hochtief, απώλειες στις αεροπορικές εταιρίες.

Επιχειρηματικές ειδήσεις κινούν τα νήματα στις ευρωαγορές και η εικόνα είναι μικτή, αναλόγως με την επίδραση των εταιρικών ανακοινώσεων στην κάθε αγορά.

Η Bouygues και η Aviva ενισχύονται μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις.

Η Hochtief, η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία της Γερμανίας, υποχωρεί μετά την ανακοίνωση της RWE ότι θα πουλήσει μερίδιο στην εταιρία, περιορίζοντας τις ανοδικές τάσεις στη Φραγκφούρτη.

Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος (-0,01%) στις 4.496 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,14% στις 3.996 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,23% στις 3.691 μονάδες.

Η Bouygues, η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευαστική στον κόσμο και φορέας κινητής τηλεφωνίας στη Γαλλία, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δ’ τριμήνου εκτινάχθηκαν στα 109 εκατ. ευρώ από 34 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει το μέρισμά της 39%, στα 50 σεντς ανά μετοχή, καθώς και ότι διαβλέπει ανάκαμψη στον κατασκευαστικό κλάδο.

Η Aviva, δεύτερη σε μέγεθος ασφαλιστική της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε για πρώτη φορά μετά το 1999 καθαρά κέρδη. Τα κέρδη της στο 2003 διαμορφώθηκαν στα 1,63 εκατομμύρια στερλίνες, έναντι 1,41 εκατ. που περίμεναν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v