Κέρδη στις ευρωαγορές, αναμονή στη Wall

Δύο αναβαθμίσεις, του κλάδου ημιαγωγών και της βιομηχανίας ενέργειας, ωθούν υψηλότερα τις μετοχές στις ευρωαγορές. Στάση αναμονής προβλέπεται για την Wall, καθώς η αγορά αφομοιώνει τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης.

Δύο αναβαθμίσεις, του κλάδου ημιαγωγών και της βιομηχανίας ενέργειας, ωθούν υψηλότερα τις μετοχές στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,28% στις 4.520 μονάδες, ενώ ο DAX ακολουθεί με κέρδη 0,27% στις 4.005 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 0,41% στις 3.717 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές των ΗΠΑ δεν παρουσιάζουν αξιόλογη μεταβολή, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει ανακοίνωσης κρίσιμων μακρο-οικονομικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η ψυχολογία στην Wall Street παραμένει θετική, αλλά τα ανοδικά περιθώρια περιορίζονται καθώς οι μετοχές σε πολλούς κλάδους έχουν φτάσει σε επίπεδα που ίσως δεν ανταποκριθούν στην κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Στα μακρο-οικονομικά στοιχεία από την αμερικανική αγορά, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών αναμένεται, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg σε οικονομολόγους, να εμφανίσουν άνοδο 1,4% στην μέτρηση του Ιανουαρίου, που είναι τα μεγαλύτερα κέρδη από τον Οκτώβριο.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας ενισχύθηκε κατά 1.000 στις 345.000 τον Ιανουάριο. Τέλος, το υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις νέων οικιών αυξήθηκαν τον Ιανουάριο για πρώτη φορά στο τελευταίο τρίμηνο.



Οι ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν σε υψηλότερα επίπεδα, μετά τις αναβαθμίσεις των κλάδων ενέργειας και ημιαγωγών από κορυφαίους οίκους.

Η J.P. Morgan Chase αναβάθμισε την σύστασή της για τον πετρελαϊκό κλάδο και οι μετοχές όπως η BP και η Shell Transport & Trading κινούνται με αισθητή άνοδο. Ο οίκος θεωρεί ότι οι ενεργειακές εταιρίες, που υπολείπονται των κερδών άλλων βιομηχανιών όπως η τεχνολογία, θα υπεραποδώσουν σε σχέση με τους βασικούς δείκτες στο ερχόμενο διάστημα.

Η αναβάθμιση του κλάδου ημιαγωγών από την Garnter ωθεί υψηλότερα τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v