Θεαματική ανάκαμψη κερδών για την Axa SA

Θεαματική βελτίωση στα κέρδη β’ εξαμήνου της Νο2 ασφαλιστικής εταιρίας της Ευρώπης, της Axa SA, χάρη στα αυξημένα έσοδα από τους κλάδους ακινήτων και ατυχημάτων. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου που εδρεύει στο Παρίσι επταπλασιάστηκαν στα 796 εκατ. ευρώ.

Θεαματική ανάκαμψη κερδών για την Axa SA
Θεαματική βελτίωση εμφάνισαν τα κέρδη β’ εξαμήνου της Νο2 ασφαλιστικής εταιρίας της Ευρώπης, της Axa SA, χάρη στα αυξημένα έσοδα από τους κλάδους ακινήτων και ατυχημάτων.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου που εδρεύει στο Παρίσι επταπλασιάστηκαν στα 796 εκατ. ευρώ από 112 εκατ. ευρώ στο β’ εξάμηνο του 2002. Οι αναλυτές περίμεναν σε μέσο όρο ότι η εταιρία θα εμφανίσει κέρδη 570 εκατ. ευρώ.

Η Axa έχει επιβάλει δραστικές περικοπές των δαπανών και των θέσεων εργασίας κι έχει αυξήσει τις τιμές για τις επιχειρήσεις ακινήτων και ατυχημάτων μετά την 11η Σεπτεμβρίου και την τριετή πτωτική πορεία των χρηματιστηρίων.

Αναλυτές εκφράζουν στο πρακτορείο Bloomberg αισιοδοξία για την γρήγορη αντίδραση της εταιρίας στα προβλήματα και θεωρούν ότι οι επιχειρήσεις της θα ανακάμψουν πλήρως μετά την ανάκαμψη των χρηματιστηρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v