”Φτερά” στις ευρωαγορές λόγω επιτοκίων

Η μεγάλη υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων στην ευρωζώνη αναζωπυρώνει τις ελπίδες μείωσης των επιτοκίων και εμπνέει ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές. Εν αναμονή του ΑΕΠ των ΗΠΑ η Wall Street.

Η μεγάλη υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων στην ευρωζώνη αναζωπύρωσε τις ελπίδες μείωσης των επιτοκίων και διατηρεί σημαντική άνοδο στις ευρωαγορές.

Μετά την ανακοίνωση ότι ο πληθωρισμός έτρεξε με τον χαμηλότερο ρυθμό τετραετίας 1,6% τον Φεβρουάριο, τα μεγαλύτερα κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και της τεχνολογίας.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,6% στις 4.543 μονάδες, ενώ ο DAX ανεβαίνει 0,8% στις 4.040 μονάδες. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC ενισχύεται 1,11% στις 3.755 μονάδες.

Ανοδο προοιωνίζουν και για την Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς η αγορά αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον την ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ στο δ’ τρίμηνο.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία διευρύνθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,8% στο δ’ τρίμηνο, μέγεθος χαμηλότερο από την αρχική εκτίμηση του 4% που είχε δημοσιοποιήσει η αμερικανική κυβέρνηση στις αρχές του χρόνου.

Η αγορά, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg θα ικανοποιηθεί εάν το ποσοστό κινηθεί στο 3,8%, καθώς παραμένει ένα μέγεθος που υποδηλώνει οικονομική διεύρυνση.

Στα υπόλοιπα macro που προβλέπεται να επηρεάσουν την Wall σήμερα, αναμένεται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, ο οποίος κατά τους αναλυτές βυθίστηκε στο 94 τον Φεβρουάριο από 103,8 τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης μεταποίησης PMI Σικάγου εκτιμάται ότι υποχώρησε τον Φεβρουάριο στο 63,5 από 65,9 τον Ιανουάριο, όταν είχε εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα από το 1994.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v