Εταιρικές ειδήσεις ωθούν υψηλότερα τις ευρωαγορές

Τάσεις σταθεροποίησης σε υψηλότερα επίπεδα επικρατούν στις ευρωαγορές μετά την ανατροπή της πτωτικής πορείας της Wall Street χθες. Επιχειρηματικές ειδήσεις στο επίκεντρο, άνοδος για τα ΜΜΕ μετά τα αποτελέσματα της WPP Group.

Τάσεις σταθεροποίησης σε υψηλότερα επίπεδα εμφανίζουν οι ευρωαγορές μετά την ανατροπή της πτωτικής πορείας των αμερικανικών μετοχών στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος οι μετοχές των ΜΜΕ, μετά τα θετικά αποτελέσματα της τρίτης μεγαλύτερης εταιρίας διαφήμισης και προβολής στον κόσμο, της WPP Group.

Πιέσεις εκδηλώνονται στις φαρμακοβιομηχανίες μετά τη δυσμενή εξέλιξη για τον κλάδο σε νομική διαμάχη στις ΗΠΑ. Εταιρίες όπως η Glaxo και η AstraZeneca κατηγορούνται ότι καταπατούν τις ομοσπονδιακές ρυθμίσεις των ΗΠΑ στη διατίμηση κάποιων συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Η μετοχή πάντως της Roche εκτινάχθηκε 3,5% όταν ανακοινώθηκε η έγκριση της κυκλοφορίας του φαρμάκου Avastin από την Genentech, στην οποία η ελβετική φαρμακοβιομηχανία έχει πλειοψηφικό μερίδιο.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,37% στις 4.532 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,65% στις 4.033 μονάδες και στο Παρίσι ο δείκτης CAC ενισχύεται 0,57% στις 3.735 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v