Νευρικότητα στις ευρωαγορές λόγω νομισμάτων

Με το βλέμμα στραμμένο στις νευρικές εξελίξεις στις αγορές συναλλάγματος, οι τιμές των μετοχών στις ευρωαγορές κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ πτωτικές τάσεις προοιωνίζουν και οι προθεσμιακές αγορές για την σημερινή συνεδρίαση της Wall Street.

Με το βλέμμα στραμμένο στις δραματικές εξελίξεις στις αγορές συναλλάγματος, οι τιμές των μετοχών στις ευρωαγορές κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ πτωτικές τάσεις προοιωνίζουν και οι προθεσμιακές αγορές για την σημερινή συνεδρίαση της Wall Street.

Με την ολοκλήρωση πλέον της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών κερδών και στις δύο όχθες του Ατλαντικού το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Η ανακοίνωση θεαματικής βελτίωσης στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ δημιούργησε την αίσθηση στις αγορές ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων, προοπτική που οδήγησε στην εκτίναξη του δολαρίου στα υψηλότερα επίπεδα της φετινής χρονιάς. Αυτή την ώρα, το ευρώ κινείται στα 1,2122 δολάρια.



Το ενδιαφέρον στην Wall Street επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του δείκτη ISM για τον κλάδο υπηρεσιών. Οι οικονομολόγοι περιμένουν ότι ο δείκτης, που αφορά μεταξύ άλλων τον κατασκευαστικό κλάδο και τις χρηματο-οικονομικές υπηρεσίες, θα υποχωρήσει στο 63,5 έναντι 65,7 τον Ιανουάριο.

Σήμερα, θα εκδώσει επίσης η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ την ”Φαιά Βίβλο”, την έκθεση με τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της Fed για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Στην Ευρώπη η πτώση του ευρώ δεν κατάφερε να εμπνεύσει κέρδη, καθώς ανακοινώθηκε αύξηση στον δείκτη τιμών παραγωγού της ευρωζώνης, στοιχείο που αναμένεται να ενθαρρύνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.

Οι 13 από τους 17 βασικούς δείκτες των δυτικοευρωπαϊκών εταιριών υποχωρούν. Ο δείκτης FTSΕ εμφανίζει απώλειες της τάξης του 0,4% στις 4.521 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,51% στις 4.079 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι υποχωρεί 0,6% στις 3.762 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v