Σημαντική πτώση στις υπηρεσίες της ευρωζώνης

Η ανάπτυξη της βιομηχανίας υπηρεσιών, που περιλαμβάνει τους κλάδους τραπεζών και τουρισμού και είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικονομίας, επιβραδύνθηκε τον Φεβρουάριο στην ευρωζώνη. Ο δείκτης Reuters/NTC υποχώρησε στο 56,2 από 57,3 τον Ιανουάριο.

Σημαντική πτώση στις υπηρεσίες της ευρωζώνης
Η ανάπτυξη της βιομηχανίας υπηρεσιών, που περιλαμβάνει τους κλάδους τραπεζών και τουρισμού και είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικονομίας, επιβραδύνθηκε τον Φεβρουάριο στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης που καταρτίζει για το Reuters Group η NTC Research μετά από έρευνα σε 2.000 διευθυντές αγορών του κλάδου υπηρεσιών, υποχώρησε στο 56,2 από το 57,3 τον Ιανουάριο.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι ο δείκτης θα εμφανίσει ελαφρά μόνο υποχώρηση στο 57,2 σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg. Κάθε μέγεθος πάνω από το 50 προσδιορίζει ανάπτυξη ενώ κάτω από το 50, συρρίκνωση.

Ο κλάδος υπηρεσιών περιλαμβάνει τις τράπεζες, τις αεροπορικές εταιρίες και τα ξενοδοχεία και, καθώς εξαρτάται λιγότερο από τις εξαγωγές σε σχέση με την μεταποίηση, εμφανίζει ανάκαμψη από τον Ιούλιο του περασμένου χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v