Συντήρηση ανοδικών τάσεων στις ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις διατηρούν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα νέα κέρδη της Wall Street. Στο επίκεντρο οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Θετικά macro στη Φρανκφούρτη, απογοήτευση από την καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Παρίσι.

Στον απόηχο της Wall Street, οι ευρωπαϊκές αγορές διατηρούν και σήμερα ανοδικές τάσεις.

Κινητικότητα παρατηρείται στις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς άνοιξε τις πόρτες του το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, με την BMW να καταθέτει πρόβλεψη για πωλήσεις ρεκόρ το 2004. Η μετοχή της BMW ενισχύεται 2,9% στα 35,50 ευρώ.

Ο δείκτης FTSΕ κινείται με κέρδη 0,34% στις 4.552 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,51% στις 4.075 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι εμφανίζει κέρδη 0,41% στις 3.764 μονάδες.

Οι ανοδικές τάσεις στη Φραγκφούρτη υποστηρίζονται από την ανακοίνωση βελτίωσης στις λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου, ενώ στο Παρίσι η ανακοίνωση για αναπάντεχη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης περιορίζει τις ανοδικές διαθέσεις.

Έντονο ενδιαφέρον για τη μετοχή του μεγαλύτερου ομίλου ορυχείων στον κόσμο, της BHP Billiton, μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την Merrill Lynch και την UBS, η οποία ακολούθησε μεγάλο συμβόλαιο του ομίλου με την Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v