Ανοδος στις ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια του ευρώ. Κέρδη για Nokia και Carrefour.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια του ευρώ.

Σημαντικά κέρδη εμφανίζουν η Nokia, μετά την ανακοίνωση προβλέψεων για αύξηση των πωλήσεων του κλάδου κινητής τηλεφωνίας στην αγορά της Κίνας και η Carrefour, που ανακοίνωσε αύξηση κερδών 19% στα 1,63 δισεκ. ευρώ.

Άνοδο σημειώνει και η μετοχή της εταιρίας κατασκευής φορητών MAN, μετά την ανακοίνωση αύξησης καθαρών κερδών 60% πέρσι στα 235 εκατ. ευρώ.

Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι τόσο η ΕΚΤ όσο και η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας θα διατηρήσουν τα επιτόκια σταθερά στο 2% και 4% αντιστοίχως.

Οι επενδυτές περιμένουν πάντως με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, για τυχόν υποδείξεις όσον αφορά στη νομισματική πολιτική στη συνέχεια του έτους.

O δείκτης FTSE ενισχύεται 0,27% στις 4.537 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη 0,5% στις 4.091 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,36% στις 3.772 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v