Μόνο CEO ο Άισνερ μετά την ”ανταρσία” στην Disney

Η ανταρσία των μετόχων στην Disney ”έκοψε” τη δύναμη του Μάικλ Άισνερ, καθώς ο όμιλος ψυχαγωγίας διαχώρισε τους ρόλους του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου. Δεν ικανοποιήθηκαν ακόμη οι μέτοχοι που ζητούν την παραίτησή του.

Μόνο CEO ο Άισνερ μετά την ”ανταρσία” στην Disney
Μετά τις ασφυκτικές πιέσεις των μετόχων, ο όμιλος ψυχαγωγίας Walt Disney αποφάσισε αναδιοργάνωση στην ανώτερη κλίμακα της επιχειρηματικής ιεραρχίας, διαχωρίζοντας τους ρόλους του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.

Με αυτή την κίνηση περιορίζεται δραστικά η ισχύς του Μάικλ Άισνερ, που διατηρούσε και τις δύο θέσεις. Ο Άισνερ θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος, ενώ ο πρώην γερουσιαστής Τζόρτζ Μίτσελ θα καθίσει στη θέση του προέδρου.

Πάντως το 43% των μετόχων απείχε από την ψηφοφορία για την επανεκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο. Πρόκειται για το χειρότερο αποτέλεσμα εις βάρος διευθύνοντος συμβούλου εξαιτίας της ”ανταρσίας” των μετόχων.

Η πιο δυνατή ”φωνή” από εκείνες που ζητούν την παραίτηση του Άισνερ είναι ο Ρόι Ντίσνεϊ, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Disney και ανιψιός του ιδρυτή Ουόλτ Ντίσνεϊ, που διαμαρτύρεται ότι η τιμή της μετοχής του ομίλου υπολείπεται της ευρύτερης αγοράς, αφήνοντάς την εταιρία εκτεθειμένη σε επιθετικές προσφορές εξαγοράς, όπως αυτή που έχει καταθέσει η Comcast, ο αμερικανικός κολοσσός της καλωδιακής επικοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v