Επένδυσε 12 δισ. δολ. στα νομίσματα ο W. Buffett

Ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett δήλωσε ότι επένδυσε 12 δισ. δολάρια σε νομίσματα, διατήρησε τις θέσεις του στα ομόλογα junk και μετάνιωσε που δεν πούλησε ορισμένες από τις μετοχικές επενδύσεις της Berkshire Hathaway.

Επένδυσε 12 δισ. δολ. στα νομίσματα ο W. Buffett
Ο Warren Buffett δήλωσε ότι επένδυσε 12 δισ. δολάρια σε νομίσματα, διατήρησε τις θέσεις του στα ομόλογα junk και μετάνιωσε που δεν πούλησε ορισμένες από τις μετοχικές επενδύσεις της Berkshire Hathaway.

Τις παραπάνω δηλώσεις κατέθεσε ο 73χρονος δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη στην ετήσια έκθεση προς τους μετόχους της Berkshire Hathaway –μια έκθεση που ο επενδυτικός κόσμος αναμένει κάθε φορά με μεγάλο ενδιαφέρον και αναλύει εξονυχιστικά για να κατανοήσει τις κινήσεις του κορυφαίου επενδυτή.

Το ρευστό στον επενδυτικό όμιλο που εδρεύει στην Ομάχα εκτινάχθηκε στα 36 δισ. δολάρια από 31 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο και εξασφαλίζει ”εξευτελιστικά χαμηλό επιτόκιο,” όπως δήλωσε ο Buffett. ”Είναι μια επίπονη θέση, αλλά όχι τόσο επίπονη όσο θα ήταν αν είχε γίνει κάποια ανόητη κίνηση,” συμπλήρωσε.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δ΄ τριμήνου διπλασιάστηκαν στα 2,39 δισ. δολάρια, χάρη στην ανάκαμψη των ασφαλιστικών μονάδων. Ο Buffett δήλωσε ότι η εταιρία χρειάζεται να κάνει εξαγορές για να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Οι αγορές στα χρηματιστήρια συναλλάγματος, που έγιναν σε πέντε διαφορετικές χώρες, ήταν η μεγαλύτερη επένδυση που έκανε ο Buffett την τελευταία διετία. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι άρχισε να τοποθετείται κατά του δολαρίου το 2002, καθώς ανησυχούσε ότι η διόγκωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ θα ασκήσει πιέσεις στην αξία του νομίσματος.

Ο Warren Buffett δήλωσε ότι επένδυσε 12 δισ. δολάρια σε νομίσματα. Πέρυσι αγόρασε 8 δισ. δολ. σε υψηλής απόδοσης/υψηλού κινδύνου ομόλογα. Αν και οι αυξήσεις των τιμών έβαλαν φρένο στις αγορές ομολόγων junk το 2003, η Berkshire διατήρησε τα περισσότερα ανοίγματά της στον χώρο.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι έχασε την ευκαιρία να πωλήσει κάποιες από τις μετοχές της Berkshire όταν η αγορά εκτινάχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v