Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Με επίκεντρο τις επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας, οι ευρωπαϊκές αγορές εμφανίζουν ανοδικές τάσεις. Στο επίκεντρο η Telefonica μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της λατινοαμερικάνικης BellSouth και η EADS, που επέστρεψε σε κερδοφορία κατά το δ’ τρίμηνο.

Με επίκεντρο τις επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας, οι ευρωπαϊκές αγορές εμφανίζουν ανοδικές τάσεις.

Η Telefonica, η μεγαλύτερη τηλεφωνική υπηρεσία της Ισπανίας, ενισχύθηκε 0,5% στο άνοιγμα της συνεδρίασης, όταν ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς της λατινοαμερικάνικης BellSouth. Με άνοδο 0,5% άνοιξε και η UBS, που ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει επαναγορά μετοχών αξίας 6 δισ. ελβ. φράγκων τον επόμενο χρόνο για να βελτιώσει τις αποδόσεις των επενδυτών.

Η Royal Ahold ενισχύθηκε 1,1% μετά τη συμφωνία πώλησης της αλυσίδας υπερ-αγορών Argentine Disco. Κέρδη αποκομίζει και η European Aeronautic Defense & Space μετά την ανακοίνωση ότι επέστρεψε σε κερδοφορία κατά το δ’ τρίμηνο.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,33% στις 4.139 μονάδες. Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο ανεβαίνει 0,12% στις 4.552 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,30% στις 3.772 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v