Η Telefonica εξαγοράζει μονάδες της BellSouth

Η ισπανική Telefonica συμφώνησε να εξαγοράσει τις μονάδες κινητής τηλεφωνίας της BellSouth στην Λατινική Αμερική προς 5,85 δισεκ. δολάρια, τιμή στην οποία περιλαμβάνεται και το χρέος της εταιρίας, που εκτιμάται στα 1,5 δισεκ. δολάρια.

Η Telefonica εξαγοράζει μονάδες της BellSouth
Η ισπανική Telefonica συμφώνησε να εξαγοράσει τις επιχειρήσεις της BellSouth στην Λατινική Αμερική προς 5,85 δισεκ. δολάρια, τιμή στην οποία περιλαμβάνεται και το χρέος της εταιρίας, που εκτιμάται στα 1,5 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με πηγές που παραθέτει το πρακτορείο Bloomberg.

Με την εξαγορά η πελατειακή βάση της Telefonica, που είναι ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στη Λατινική Αμερική, προβλέπεται να αυξηθεί κατά το ένα τρίτο στην ήπειρο, φτάνοντας στα 40 εκατομμύρια πελάτες και πλησιάζοντας τους συνδρομητές της America Movil.

Με τα έσοδα από την πώληση η BellSouth θα εξασφαλίσει το δικό της μερίδιο για την εξαγορά της AT&T Wireless Services προς 41 δισεκ. δολάρια, την οποία σκοπεύει να αγοράσει η κοινοπραξία της με την Cingular Wireless.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v